Ce ne jucăm vara asta: Shadow Warrior 2

De curând am scos de la naftalină câteva jocuri și m-am gândit că v-ar prinde bine și vouă niște idei. Eu sunt mereu în căutare de sugestii într’ale butonării pe PC sau PS4, așa că feel free to share your ideas if any :)

Inițial m-am gândit să reiau seria Borderlands, în așteptarea noului titlu din toamnă. Apoi m-am gândit că e prea devreme să redeschid cutia Pandorei și m-am reorientat spre alt shooter, pe care îl aveam pe Steam, dar nu îl încercasem niciodată.

Shadow Warrior 2, căci despre el vorbim, este un joc supermegaextraviolent. Nu asta m-a atras la el. Ceea ce m-a făcut să-l joc într-o primă fază a fost... existența unui loot mai mic sau mai mare, ca să zic așa, în fiecare colțișor. Poate ai să râzi, dar te invit să joci Mass Effect Andromeda ca să afli la ce mă refer! Spre deosebire de multe titluri, inclusiv triplu A-uri, Shadow Warrior 2 nu îți dă impresia că ești într-un joc gol, în care singurul reward îl primești la sfârșitul unei cafteli cu bossul.

Al doilea lucru care m-a atras la Shadow Warrior 2 a fost felul în care se simt armele, mai ales shotgunul, acesta fiind singurul joc (dintre cele încercate de mine) în care chiar simți că tragi, nu că arunci cu mazăre.

Al treilea aspect - și cel mai important - este că există campanie co-op, de 4 oameni. Și, zic eu, vă puteți împărți cum ne-am împărțit noi: 3 măcelăresc și al patrulea, în cazul de față eu, caută secretele ascunse pe hartă. Spre deosebire de Borderlands, de exemplu, că tot am vorbit de el la început, în Shadow Warrior 2 vei găsi câte ceva oriunde te duce mintea să cauți, iar loot-ul este personal, și astfel nu mai e nevoie să omori inamici ca disperatul, de unul singur, pentru a pune doar tu mâna pe loot.

Nu în cele din urmă, a mai existat un motiv pentru care am continuat să joc Shadow Warrior 2: un ninja pe nume Lo Wang. Povestea se întâmplă la 5 ani după primul Shadow Warrior și pornește cu o... posedare. N-aș vrea să dau prea multe detalii ca să nu vă stric surpriza, dar un amănunt mi se pare musai să-l știți: deși n-are profunzimea lui Witcher sau a lui Diablo, povestea din Shadow Warrior 2 este acaparatoare în principal prin replicile protagonistului. Replici care cuprind cam toate rețetele unui stand-up bun... Și toate astea alăturate unor porții de cafteli între tine și prietenii tăi, pe de o parte, și cele mai ciudate și mai dizgrațioase creaturi, ba unele chiar elegante (wink, wink!), pe de cealaltă parte.

Misiunile pe care le primești tind să devină liniare la un moment dat, dar faptul că nu ții piept singur gloatelor de inamici îl face un joc demn de luat în considerare atunci când te gândești la un titlu co-op. Totuși, liniaritatea este o chestiune subiectivă pentru că dacă jucați în doi, veți avea o dificultate și un număr mai mic de inamici decât atunci când veți juca în 3 sau în 4. În plus, jocul vă oferă posibilitatea de a alege dintre 70 de arme mele sau de foc, fiecare cu propria ei calitate și cu posibilitatea de a o îmbunătăți cu nestemate (gems) care dau tot felul de boost-uri.

Am zis și de abilitățile personajului? Ninjoaca ta poate deveni invizibilă atunci când se îngroașă gluma în linia întâi, evadând pur și simplu din încăierare fie pentru a-și reface viața, fie pentru a-i lua prin surprindere pe inamici din alt unghi. În plus, Wang poate să-și tragă dușmanii în țeapă, să intre într-o formă de rage în care damage-ul este dublat și să-i împingă cu o barieră de Chi. Bașca, lumea este generată procedural și ar da impresia de diversitate, deși e destul de discutabil, dacă mă întrebi pe mine.

Long story short, Shadow Warrior 2 este mindless fun atât solo, cât și co-op. Dacă amintirea ciopârțirii monștrilor în Serious Sam este încă fresh și dacă simți nevoia unei doze de umor de vară, Lo Wang este omul pe care îl cauți.

Acum că ești deja în the game mood, deschide un Beck’s și pune-te pe jucat. Și dacă ți-a plăcut articolul nostru, dă un share pe Facebook că poate citesc și prietenii tăi.

Game on!

Photo credits: site-ul jocului (foto antet) și arhiva personală (restul)

Acest articol nu are comentarii. FII TU PRIMUL

Trebuie să fii logat pentru a putea comenta.